Lepotna akademija – pomaranča v kozmetiki.

Pomaranča se je pojavila v jugovzhodni Aziji pred več kot 20 milijoni let. Čez stoletja je bila simbol sonca, plodnosti in življenjske energije.
V antiki, so na tej osnovi pripravljali kopeli za izboljšanje razpoloženja. Znano je tudi, da eterična olja iz citrusov in lupin so bili uporabljeni v različnih vrstah kozmetičnih tretmajev.

Pomaranča obnovi kolagen v koži.

Vitamin C vsebovan v pomaranči vpliva na sintezo kolagena in tako ima sposobnost pospešiti celjenje ran. Zato se lahko uporablja za boj proti posttravmatskim ranam, opeklinam ali sledom operacij. Pomarančno eterično olje je tudi močan antioksidant. Poleg vitamina C, antioksidativna aktivnost je posledica vsebnosti flavonoidov, antocianinov. Flavonoidi so snovi z zaščitnimi in krepilnimi lastnostmi za krvne žile, saj zmanjšujejo njihovo prepustnost in povečajo odpornost krvnih žil.

Rešuje probleme z kože.

Pomarančno olje pomaga tudi pri težavah s kožo. Okrepi vezivno tkivo, obnavlja, učvrsti in zmanjša celulit.

Eterično olje iz pomaranče se zaradi antiseptičnih in čistilnih učinkov uporablja tudi za nego aknaste kože. Aroma pomarančnega olja sprosti, pomiri in ustvari veselo razpoloženje. Priporočljivo je zlasti hiperaktivnim, nemirnim in prepirnim ljudem.

Pomarančno eterično olje najhiteje deluje v sinergiji z drugimi eteričnimi olji.

Pomarančno olje deluje in diši še lepše, če ga kombiniramo z drugimi citrusi.
V kombinaciji z pomarančnim oljem uporabimo tudi naslednja naravna eterična olja:

Kako uporabljati pomarančno olje?

Za aromaterapijo. Oranžno olje lahko uporabljate v posebnih vlažilcih zraka. Vlij nekaj kapljic olja in uživaj čudovito vonj v celotni sobi.

  • Za masažo. Nekaj kapljic aromaterapevtskega olja dodaj v bazno olje – lahko je mandljevo olje, sončnično olje ali olje grozdnih pečk.
  • Za kopel. V kopel dodaj dve kapljici olja v kombinaciji z dvema žlicama medu. Sproščujoča kopel zagotovljena.

KAKO IZBRATI KAKOVOSTEN IZDELEK?

Vedno uporabi visokokakovostno eterično olje v temnih steklenicah od preverjenega proizvajalca. Nikoli ne kupi tistih iz marketov! Ponudbo eteričnih olj Aromatruth preveriš v tej povezavi.

Poglej tudi 100% naravno kozmetiko, ki vsebuje eterično olje pomaranče. Eterično olje pomaranče najdeš v seriji Nourishing Skintruth.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja