Ta fotografija bo spremenila vaš odnos do zaščite pred soncem.

Gube na obrazu. Da, da – odlično veste, da porjavitev škoduje koži, pospešuje njeno staranje, povzroča razbarvanje, in da stoji za kožnim rakom in povzroča prezgodnje gube. Ali to znanje vpliva na to, kako zaščitite kožo? Verjetno ne, zato se iz spodnje zgodbe osebe iz  fotografije naučite pomembno lekcijo zaščite vaše kože.

Na fotografiji  je obraz voznika kamiona, katerega leva polovica je bila dolga leta izpostavljena soncu.Gube na obrazu

Nihče še ni opravil tako dolgih in primerjalnih raziskav o učinkih dolgotrajne izpostavljenosti soncu na koži. Življenje je naredilo takšno analizo namesto znanstvenikov. Tu je 69-letni moški, ki je 28 let potoval po avtocesti v ZDA, preživel dolge ure na sedežu voznika kamiona. Ko se je vozil, je bila leva stran njegovega obraza – tista na voznikovem sedežu – izpostavljena ultravijoličnemu sevanju.

Izpostavljanje soncu drastično pospešuje staranje kože!

Izpostavljenost UV-žarkom je v 80% odgovorna za staranje! Degenerativni procesi oziroma staranje kože se nato pojavijo tudi v podkožju. Pri mikroskopskem pregledu je vidno zmanjšanje debeline povrhnjice, atrofične in displastične spremembe, kolagen in elastin, kar sta podpora kože se porušita in izgineta. Študije kažejo, da je biološka starost kože, ki je sistematično izpostavljena soncu – zlasti na obrazu, dekolteju in rokah – postane do 30 let starejša od naravne dejanske starosti!

voznik sončenje staranje kože

Biološka in dejanska starost sta dve različni številki!

Trenutno v salone estetske medicine prihajajo tudi mladi, stanje kože je zaradi intenzivnega  sončenja  že poškodovana.  Koža, ki je poškodovana zaradi  sonca, je mlahava in neelastična, vidijo se razširjene krvne žile, pojavijo se pege in rjave pike. Značilne so površinske in globoke gube,  ter  mimične, gube, ki jih povzroča krčenje mišic na očeh in čelu – pravi zdravnica Joana Čuvara.

Vedno uporabljajte dnevno kremo s SPF zaščito.

Pri nakupu krem za sončenje je treba opozoriti na nekaj stvari:

  • katere vrste filtrov vsebujejo: kemični, mineralni?
  • pred katero vrsto sevanja ščiti?
  • ali vsebuje antioksidante?
  • ali ima varno, naravno sestavo?

Če iščeš naravno, učinkovito kremo proti gubam , katera izpolnjuje vse te pogoje preveri našo dnevno kremo za vsakodnevno uporabo z UV zaščitnim faktorjem 15.

UV zaščita preprečuje in ščiti kožo pred UV žarki, medtem ko acai jagode  in cvet borača ohranjata vlago in krepita polt.