Ali masaža obraza daje podobne rezultate kot botoks?

Če vadba mišic na zadnjici v kombinaciji z masažo zagotavlja njihovo čvrstost, zakaj ne bi na ta način začeli stimulirati mišice obraza in vratu?

Masaža obraza je ena izmed skrivnosti mladega videza v Aziji, v Hollywoodu in tudi med našimi domačimi zvezdniki in lepotnimi strokovnjaki. V kombinaciji z bogatimi naravnimi sestavinami pripravkov za ta namen, spodbudi prekrvavitev, kožo naredi bolj elastično, jo učvrsti in pomladi ter očisti toksinov.

Kako narediti masažo obraza korak za korakom?

Če želiš videti pozitiven učinek, moraš masirati dvakrat na dan čez približno 5 minut. Masaža, ki se izvaja po prebujanju, se bo borila proti jutranji oteklini in zagotovila sijočo polt. Večerna masaža bo koži omogočila, da bolje absorbira aktivne snovi, ki jih vsebuje kozmetika.

Masažo izvajajte s posebno kozmetiko za masažo obraza. Je nežna in ne zamaši por.

Če se kozmetika prehitro absorbira, dodaj kapljico masažnega olja. Pred masiranjem si vedno umijte roke.

Masaža obraza – navodila.

  1. Kar zadeva trening – začnite z ogrevanjem, to je z nežnimi drsnimi gibi (vedno od spodaj navzgor).
  2. Potem je čas za močnejši pritisk – stiskanje določenih točk na obrazu. Najprej pritisnite lok obrvi z dvema prstoma, premikajte do zunanje strani.
  3. Pojdi na sence. Uporabi dva ali tri srednje prste, da jih mirno masiraš s krožnimi gibi.
  4. Nato s kazalcem in srednjim prstom, s krožnimi gibi masirajte okoli oči (zelo nežno!). Vedno v eno smer: na spodnji veki do notranjega kota, na zgornji od zunanjega kota. Prav tako lahko naredite gibe, ki vključujejo lahek pritisk na kožo.
  5. Nato se s krožnimi gibi spustite se do brade. S palcem pritisnete kožo na tri srednje prste rok. Kožo simetrično masirajte z obema rokama. Začnite z brado in se pomaknite vstran. Enako storite z lici.
  6. Zdaj pa čelo –tam kožo pritisnete nekoliko močneje. Masirajte s krožnimi gibi z dvema ali tremi prsti, začnite od središča čela. Simetrično se premikajte z obema rokama na stranice.
  7. Masažo zaključite z nežnim božanjem po celem obrazu: od vratu preko ličnic do čela. Voila!

Masaža obraza je v bistvu namenjena vsem, vendar ne, kadar imate herpes, gnojne akne, vnetja in absces dlesni, ust, vročino, povečane bezgavke ali gnojna stanja tonizil.

Ne pretiravajte s pritiskom, ker ne bi smeli čutiti bolečine. To naj bi bil prijeten ritual, saj drugače ne boste čutili ponovitve.

Za masažo izberite nežno kremo ali losjon z odličnim drsnikom za masažo obraza in telesa. Priporočljivo za vse tipe kože, vključno z mastno, kombinirano in občutljivo kožo.

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja